2020-03-17
#zostanwdomu - Twój Bank w Twoim domu

Informacje dla klientów w związku z koronawirusem

Szanowni Państwo, Drodzy Klienci,

zagrożenia, jakie niesie za sobą epidemia koronawirusa, a także związana z tym zmiana codziennych nawyków, to wyzwanie dla gospodarki i całego społeczeństwa.

Bieżący kontakt i obsługa Klientów

W związku z zaistniałą sytuacją, zachęcamy Państwa do kontaktu z nami za pośrednictwem kanałów zdalnych, w tym elektronicznie lubtelefonicznie:

plusbank24.pl – bankowość elektroniczna za pośrednictwem której mogą Państwo m.in. sprawdzić saldo konta, zrealizować przelew, założyć lokatę

+48 618 461 461 – telefoniczne Centrum Obsługi Klienta

kontakt@plusbank.pl – e-mailowy kontakt dla Klientów

Oddziały Partnerskie

Otwarte i dostępne dla Państwa są Oddziały Partnerskie. Ze względu jednak na dynamiczną sytuację przed udaniem się do Oddziału prosimy o sprawdzenie na stronie: https://plusbank.pl/o-banku/biuro-prasowe/aktualnosci/wazna-informacja--lista-oddzialow-partnerskich-z-czasowo-zawieszona-obsluga czy obsługa w danym Oddziale nie została czasowo zawieszona.

Dobro naszych Klientów i Pracowników jest dla nas podstawową sprawą, dlatego wprowadziliśmy w punktach procedury, mające zapewnić maksymalny poziom bezpieczeństwa.

W punktach obsługi Klienta wprowadzono nadzwyczajne środki związane z higieną, punkty zostały wyposażone w środki dezynfekcyjne, w tym dezynfekowane mają być m.in. długopisy, klamki, drzwi wejściowe oraz fotele.

Wprowadzono również nowe procedury obsługi Klientów - zgodnie z zasadą, że w punkcie sprzedaży mogą znajdować się tylko Klienci, którzy są obsługiwani.

Numery telefonów do salonów można znaleźć na stronie: https://plusbank.pl/oddzialy-partnerskie-i-bankomaty

Płatności zbliżeniowe

Zachęcamy również do zamiany płatności gotówką na płatności bezgotówkowe, a w szczególności do płatności zbliżeniowych, które minimalizują bezpośredni kontakt z drugą osobą. Płatność taka możliwa jest za pośrednictwem karty debetowej, naklejki zbliżeniowej lub płatności telefonem – GPay. Płatności są bezpieczne ponieważ powyżej kwoty limitu są one akceptowane kodem PIN. Aktualnie limit wynosi 100 zł. Więcej informacji dostępnych jest tutaj: https://plusbank.pl/oferta-dla-ciebie/karty-platnicze/google-pay

Zespół PlusBank