2018-08-25
Płać z PlusBankiem na Allegro

17 lipca br. PlusBank udostępnił swoim Klientom możliwość bezpośredniego opłacania zakupów na Allegro.pl przez bankowość elektroniczną plusbank24.  Za zakupy na Allegro.pl można płacić również wszystkimi kartami płatniczymi Banku.

- Wdrożyliśmy szybkie przelewy (przez internet) z allegro, dzięki którym Klienci mogą łatwo i szybko zapłacić za zakupy w Allegro oraz z uwagi na dużą ilość zapytań o tę usługę od naszych Klientów. Ponieważ chcemy oferować usługi finansowe, z których nasi Klienci korzystają na co dzień, od momentu wdrożenia szybkich przelewów zaobserwowaliśmy bardzo duży wzrost transakcji na tej platformie. – wyjaśnia Paweł Reichelt, Dyrektor Departamentu Bankowości Elektronicznej w PlusBanku.
Klienci mogą teraz płacić za towary na platformie Allegro.pl w formie szybkiego przelewu przez bankowość elektroniczną plusbank24. Cała operacja trwa kilkanaście sekund. Po zamówieniu towaru klient zostaje automatycznie przekierowany na stronę systemu plusbank24. Po zalogowaniu ma już wypełnioną formatkę polecenia przelewu z uzupełnionymi szczegółami transakcji i pozostaje mu tylko zaakceptowanie transakcji kodem jednorazowym. Rozwiązanie ułatwia i skraca całą procedurę zakupu.

Zaletami tego rozwiązania są:
  • uproszczenie realizacji zakupu, 
  • większe bezpieczeństwo zakupu, 
  • szybsza realizacja transakcji.

2018-07-16
KREDYT W PLUS BANKU LIDEREM RANKINGU WG COMPERIA.PL